Haskerland 2 begint seizoen met knappe overwinning

Nadat Haskerland 2 vorig seizoen door een eindspurt zich ternauwernood wist te handhaven in de derde klasse, beginnen zij dit jaar weer met frisse moed aan het seizoen 19/20. Vorig seizoen werd de selectie al versterkt met aanwinsten Gert-Jan en Richard, en ook dit jaar heeft het scoutingsapparaat van Haskerland 2 niet stil gezeten. Met het aantrekken van Sander Terpstra is er een kwaliteitsimpuls gegeven aan de selectie van de Jousters. Een extra speler was in die zin ook geen overbodige luxe nadat Enne en Hein hebben aangekondigd dat zij dit jaar niet meer voor de blauw groenen zullen uitkomen.

Een nieuwe competitie, enkele nieuwe tegenstanders en iedereen weer op 0 punten. Met die wetenschap reisde Haskerland 2 afgelopen woensdag af naar Leeuwarden, om het op te nemen tegen Blauw Wit ‘34 3. Twee ploegen die de afgelopen seizoenen al vaker tegen elkaar stonden en die elkaar inmiddels door en door kennen. Wedstrijden waarin vaak veel strijd geleverd werd maar die ook vaak in het voordeel van de Leeuwarders uit vielen.

Met Jens op zijn vertrouwde plek in de goal en een verdediging bestaande uit Sjoerd, Jeroen en Richard verscheen Haskerland 2 aan de aftrap. Het team werd gecompleteerd door de aanvallers Ruben, Mart, Sander en Dion. Met deze geslepen selectie schoot Haskerland 2 uit de startblokken. De eerste helft waren de Jousters duidelijk de bovenliggende partij en dit resulteerde in een aantal kansen. Het veldspel was van een hoog niveau en de dynamiek tussen aanval en verdediging liep als een trein. Er werden kansen gecreëerd maar de keeper van de thuisploeg hield zijn team enkele keren fantastisch op de been. Toch wist Haskerland 2 na een dik kwartier de ban te breken. Na een slim steekballetje door het midden van het veld wist ruben de uitgekomen keeper te verschalken met een simpele voetbeweging. Na de 1-0 hielden de Jousters de druk er op en kreeg het nog enkele kansen om de score te verdubbelen. Vlak voor rust gingen de Jousters nog één keer in de aanval maar kreeg het in de omschakeling de deksel op de neus.

Haskerland moest na rust even bijkomen van deze domper en kon minder goed combineren dan voor de rust. Dit resulteerde in een tweede zwak moment en voor de tweede keer kon Blauw Wit toeslaan vanuit de omschakeling, 2-1. Na deze goal werd de wedstrijd een beetje rommelig, Jens zorgde ervoor dat de score niet uitliep maar de keeper van de thuisploeg was ook een aantal keren een sta in de weg. Uiteindelijk was het Haskerland dat verdiend op 2-2 kwam. Na een knappe aanval wist Dion de bal vrij te spelen voor zijn linker en waar de keeper telkens een antwoord wist op harde schoten, raakte Dion de bal niet helemaal vol maar wist daardoor de keeper wel te verschalken. De 2-2 gaf Haskerland een boost en niet veel later werd het zelfs 2-3, door goed druk zetten kwam de bal wederom bij Dion terecht, die oog in oog met de keeper niet faalde en de bal beheerst binnen schoot. Vlak na deze treffer viel de tijdwaarneming weg en wisten beide partijen niet precies hoe lang er nog gespeeld moest worden (ongeveer 7 minuten). Haskerland speelde de laatste minuten professioneel uit en wachtte op het eindsignaal van de scheidsrechter. Toch duurde het aanzienlijk langer dan 7 minuten voordat de scheidsrechter affloot. In deze “extra minuten” ging het nog bijna mis maar hield Jens met 3 knappe reddingen de stand op 2-3.

Een knappe overwinning met goed en aantrekkelijk voetbal. Een goed begin van het nieuwe seizoen.