Glas Sport Mixtoernooi kent terechte winnaar!

Glas Sport Mixtoernooi kent terechte winnaar!

Glas Sport Mixtoernooi groot succes.

Zaterdag 5 januari stond het gebruikelijke nieuwjaarstoernooi van ZVV Haskerland op de agenda. Een mixtoernooi van onze vereniging met als hoofddoel; Plezier. Nadat het toernooi vorig jaar helaas geen doorgang heeft kunnen vinden doordat er te weinig animo was, heeft het bestuur van Haskerland deze datum begin 2018 al aan haar leden gecommuniceerd. Dit resulteerde in een opkomst van meer dan 85% van de leden.

Iedereen werd om 17:30 uur in de ‘kantine’ van Swimfun verwacht voor de opening van het toernooi. De opening werd zoals gebruikelijk verzorgd door onze voorzitter Bert Tromp, die iedereen welkom heette en de aangepaste spelregels uitlegde. Vervolgens werd de teamindeling bekend gemaakt en kon het toernooi van start gaan!

 

De aangepaste regels

Dat je tijdens het mixtoernooi altijd minimaal 1 speler op de helft van de tegenstander moet hebben is inmiddels bij iedereen bekend. Sommige spelers lijken hiervoor in de wieg gelegd en scoorden er lustig op los. Door de grote opkomst dit jaar was het bestuur genoodzaakt twee nieuwe regels in te voeren. 1) Ieder team dient 2 of 3 spelers te wisselen na 5 en na 10 minuten in de wedstrijd. 2) Iedere speler moet minimaal 3 minuten aaneengesloten op de bank zitten. Deze regels zorgen ervoor dat iedereen ongeveer evenveel aan spelen toekomt. Wordt één van bovenstaande regels overtreden dan volgt er een penalty voor

de tegenstander. De jury onder leiding van oudgediende Jan Bos zag er gedurende het hele toernooi op toe dat de regels werden nageleefd en moest soms onverbiddelijk zijn en een strafschop toekennen.

 

Spanning en plezier

Dat de aangepaste regels zorgen voor veel kansen en ‘open’ wedstrijden is sinds jaar en dag bekend. Ook deze editie van het mixtoernooi had weer een paar opzienbarende momenten. Zo werd er bijvoorbeeld een eigen doelpunt vanaf de middenlijn gemaakt door een keeper (?) en wist een andere sluitpost de bal in zijn eigen doel te koppen. De onfortuinlijke momenten werden ook afgewisseld met prachtige aanvallen en heerlijke goals. Gedurende het toernooi bleken twee ploegen het sterkst te zijn, dit waren Noord Computers en Glas Sport. Beide ploegen hadden nog een puntverlies geleden. En, alsof de makers van het schema het zo bedacht hadden, speelden deze twee ploegen de één na laatste wedstrijd van de avond tegen elkaar. In een spannend duel bleek uiteindelijk Noord Computers het sterkst te zijn.

 

 

Koning latjetrap

Naast de reguliere competitie wordt er tijdens het mixtoernooi ook altijd gestreden om de felbegeerde titel ‘Koning Latjetrap’. Het idee is heel simpel; iedere speler krijgt twee pogingen om de bal vanaf de doelcirkel op de lat te trappen. Raak je de lat, dan ben je door naar de volgende ronde. Mis je de lat twee keer dan lig je eruit.

Nadat iedereen twee keer heeft geschoten bleven er een tiental spelers over die zich omstreeks 21:30 mochten melden voor de finale. De finale werd gespeeld volgens het sudden death principe. Dit zorgde ervoor dat er na één ronde nog twee spelers over waren die de lat geraakt hadden. Uiteindelijk was het Huub Meijerink die zich van de laatst overgebleven spelers tot ‘Koning Latjetrap’ mocht kronen.

 

Prijsuitrijking en bier….

Naast de winnaar van het toernooi en de titel ‘Koning Latjetrap’ waren er nog een aantal prijzen te vergeven. De prijs die niemand wil krijgen maar waar iedereen toch ook een beetje jaloers op is, is het glas water. Het glas water wordt uitgerijkt aan de speler met de grootste blunder en/of het ongelukkigste moment. Dit jaar was deze twijfelachtige eer voor Harry Blaauw, die het eerder vermelde eigen doelpunt vanaf de middenlijn voor zijn rekening nam.

Daarnaast heeft ieder toernooi natuurlijk een topscorer. Dat was deze jaargang een beetje anders dan normaal. Maar liefst 6 spelers eindigden als topscorer met 6 doelpunten. Een bokaal kon hierdoor niet uitgereikt worden, maar de spelers werden met naam en toenaam benoemd en ontvingen uit handen van Jan Bos een heerlijk koud glas bier!

De laatste en misschien wel meest prestigieuze prijs van het toernooi ging naar Jens Zuurman. Die met zijn katachtige reflexen en mooie zweefduiken een sta in de weg was voor veel spelers. Jens werd door de jury gekroond tot ‘Speler van het Toernooi’ en mocht zodoende een prachtige bokaal in ontvangst nemen.

Een gezellige avond met terechte winnaars werd afgesloten met bier en bitterballen.