Prima start met 15 uit 7

Prima start met 15 uit 7

Haskerland 5 – FFS 1
Het seizoen beginnen met een ‘derby’ is natuurlijk altijd spannend, want hoe komen we uit de lange vakantieperiode.
Nadat de eerste minuten verstreken waren konden we concluderen dat we alles uit de kast moesten halen om hier de overwinning over de streep te trekken.

Na een zenuwachtig en onwennig begin begonnen we elkaar beter te vinden. Het begon zowaar op voetbal te lijken.
Qua discipline is er nog steeds niks veranderd want er werd gevochten voor elke bal. Uiteindelijk resulteerde dit in een knappe 4-2 overwinning. Altijd lekker om het seizoen te beginnen met een overwinning.

Woudsend 1 – Haskerland 5
Uit eerdere ervaringen blijkt dat Woudsend niet altijd de sterkste tegenstander is om tegen te voetballen. Wat ook blijkt uit ervaring is dat onderschatting een hele grote tegenstander kan zijn. Dus met strakke koppen richting Balk om deze wedstrijd af te werken.

Gezien de eerdere prestaties van Woudsend hadden we op voorhand niet veel publiek verwacht en dit bleek ook te kloppen. Dat we Woudsend niet hadden onderschat bleek wel uit het felle begin van de wedstrijd. De beginstand van 0-0 stond dan ook niet lang op het scorebord. Gedurende de wedstrijd waren er mooie aanvallende noch verdedigende acties te bewonderen. De hele wedstrijd hebben we rustig gewacht op onze kansen die we soms op fenomenale wijze creerden. Uiteindelijk boekten we een vrij eenvoudige overwinning. Na 50 minuten voetballen was de eindstand; 2-9.

Haskerland 5 – Workum 4
Dit seizoen mogen wij drie teams uit Workum verwelkomen. Als eerste mochten wij op bezoek bij de gastheer van vanavond, het vierde van Workum. We hebben Workum nog niet vaak als tegenstander gehad dus er was geen verwachting van wat ons te wachten stond. Bij de warming-up inspecteer je altijd even wat er op de andere kant loopt, wat ook deze keer gebeurde. We waren niet gelijk onder de indruk wat we daar zagen. Al zal onze tegenstander dat bij ons ook niet vaak hebben aangezien de ballen vaak alle kanten opvliegen. Het toegestroomde publiek op de tribune heeft weer een goede wedstrijd gezien van onze kant. Ondanks de hele snelle 0-1 achterstand hebben we ons de kop niet gek laten maken. Bij rust was het zelfs nog 1-1, maar in de tweede helft hebben we deze klus geklaard. Mede door hele mooie doelpunten werd ook onze derde wedstrijd winnend afgesloten.

De tweede helft werd met 6-0 gewonnen wat de eindstand bracht op 7-1.

Bolsward 5 – Haskerland 5
We hebben nog geen hele makkelijke wedstrijden gehad maar daar zou op deze mooie dinsdagavond in Bolsward verandering in komen. Coach Jan en Geert waren op vakantie maar dat gevoel hadden wij zelf als spelers ook wel een beetje. Kinderlijk eenvoudig speelden we Bolsward van de mat. De opdracht was dus ook om heel te blijven, aan het doelsaldo werken en de nul te houden. Twee van de drie opdrachten waren voltooid. Alleen jammer voor ons en vooral voor Frank, we moesten twee tegendoelpunten incasseren. Hopelijk niet teveel van zulke wedstrijden in het seizoen. Eindstand: 2-16

Workum 5 – Haskerland 5
Gezien de ranglijst behoord Workum 5 tot één van de kampioenskandidaten. En laten wij nou net bij hun op visite mogen. Jan en Geert genieten nog steeds van hun welverdiende rust waar wij vanavond alle zeilen bij moeten zetten voor een goed resultaat.

Afwezigheid is er om opgevuld te worden dus bij het verzamelpunt mochten we ook Tjalling en Dion verwelkomen. De druk stond op de ketel en dat was bij binnenkomst te merken. Het korfbal was nog niet eens afgelopen en de tribune zat al vol. Conditioneel kon deze wedstrijd wel eens heel zwaar worden dus we besloten om eerst in te zakken en tegen te houden en vervolgens in de omschakeling ze te verrassen.  Achteraf is altijd makkelijk praten maar deze tactiek was de juiste. Bijna de gehele wedstrijd hebben we onder druk gestaan maar vier dodelijke uitbraken bleken genoeg te zijn. Een hele knappe 2-4 overwinning werd hier geboekt.

De overvolle tribune was getuige van een uitblinkende Tjalling die maar liefst alle doelpunten voor zijn rekening nam.

Haskerland 5 – Workum 6
Eindelijk weer eens wat supporters op de tribune. 

Onze goede reeks is duidelijk niet onopgemerkt gebleven. Al hebben we wat toeschouwers, hebben we het thuisvoordeel en het goede vertrouwen. Dit gaat een hele lastige wedstrijd worden. Wanneer je tegen een goede, fitte tegenstander speelt moet je ervoor zorgen dat ook jij als team goed staat. Dit was helaas niet het geval.
Verkeerde passes, slechte communicatie en totaal geen scherpte waren vanavond de ingrediënten van onze wedstrijd. We moesten onze meerdere erkennen in een betere, fitte, goede ploeg.

Geen stress aan onze kant na dit resultaat maar 4-10 verliezen is wel pijnlijk.

Balk Zv3 – Haskerland 5
Na de pijnlijke nederlaag van vorige week moeten we vanavond onze rug rechten en laten zien wat we kunnen.
Helaas voor ons hadden we een paar afwezigen waardoor we met twee wissels op de bank zaten.
Al snel bleek dat we niet veel geleerd hadden van vorige week. Kinderlijk eenvoudig werden de tegendoelpunten weggegeven.
Aan de andere kant hadden wij heel veel moeite om te scoren.

Vijf van de in totaal zes tegendoelpunten kwamen door gebrek aan scherpte en felheid. Ook dit kan dus de beste gebeuren.
In de kleedkamer na de wedstrijd was wel het besef dat dit geen goede wedstrijd was. Het was stil, heel erg stil. Gelukkig duurde dit niet lang, de stilte werd doorbroken door het geknisper van de eerder verdiende ‘Sint Maarten’ snoepjes.

Jammer van de wedstrijd maar uiteindelijk weer een leuke avond gehad. Trouwens de eindstand nog even: 6-3.