Haskerland 6 wederom op titelkoers

De vierde wedstrijd was tegen een oude bekende, Black Boys 6 uit Sneek. Een team dat zeer verdedigend speelt en in de counter zo snel mogelijk schiet. Het valt niet mee om in de kleine Sneker Sporthal een gaatje te vinden tegen zo’n tegenstander. Aangezien zij het vizier iets scherper hadden dan meestal het geval was, stonden we zo maar achter. Maar met de wisseling van helft hadden we dit alweer recht getrokken. In de 2e helft ging het steeds beter en makkelijker en uiteindelijk was het Henk “van Persie” Post die de wedstrijd in het slot gooide met een mooi uitgespeelde goal. Aangezien Harrie na 4 wedstrijden zou beslissen of hij keeper zou blijven, leek het ons een goed moment om hem de was mee te geven zodat hij de week erna sowieso weer moest komen.

De week na de Jouster Merke stond de uitwedstrijd tegen Irnsum op het programma. Met gastspelers Jeroen en Dion die het hele weekend niet op stap waren geweest (??) erbij, moest dit geen problemen opleveren. Maar ook nu waren we in het begin niet goed bij de les en kwamen we weer achter, zodat er opnieuw een inhaalrace gestart moest worden. Uiteindelijk leverde dit nog een dikke 2-7 overwinning op.

De volgende wedstrijd was weer thuis in Sportfun tegen NTW. Normaal spelen we tegen hun 2e, maar voor de verandering mochten we nu tegen hun eerste. Ook nu hadden we 2 gastspelers en wel de gebroeders Jan en Gert. Ondanks kleine mankementen waren ze toch bereid om ons te helpen, waarvoor uiteraard dank. Op de tribune waren onze oud-coach Jan en oud-keeper Marcel aanwezig. Dit inspireerde in ieder geval onze huidige keeper Harrie, want normaal krijgen we al bijna geen doelpunten tegen, maar nu slaagde NTW er helemaal niet in om te scoren. Dat we zelf 3 keer scoorden, ontlokte bij de Marcel de opmerking dat we niet veel scoorden. Maar ja met zo’n keeper is 1 of 2 ook genoeg… Fokko kreeg na de wedstrijd nog wat tips van Jan.

Heerenveen 6 had in de beker tegen Haskerland 1 een overwinning behaald, dus we waren gewaarschuwd. Het team bestond vooral uit Marokkaanse spelers. Technisch vaardig, maar verdedigend laten ze nog wel eens een steekje vallen (dat heeft iets met cultuur te maken). We konden dan ook steeds wel iemand in de voorhoede bereiken die vrij stond. Met de pauze stonden we voor met 0-3. Dan weet je dat ze dat niet leuk vinden en gauw aangebrand zijn. Inderdaad werd het in de 2e helft niet gezelliger. Wat ze ook probeerden, scoren lukte niet. Totdat iemand per ongeluk de bal op de hak kreeg en de bal zo het doel in vloog. Toen probeerden ze het met een meevoetballende keeper. Dat werd voor ons nog makkelijker. Uiteindelijk werd het 2-7, een ruime overwinning tegen de nummer 2 in de competitie.

We hebben nu alle teams uit de poule gehad en konden beginnen aan de 2e ronde. De eerste tegenstander was Bolsward 3, die verrassend op de 2e plaats terecht gekomen waren. Dus opnieuw een topper. Ze hadden een paar handige spelers voorin, die een paar keer alleen voor Harrie opdoken, maar niet wisten te scoren. En als je niet scoort, kun je ook niet winnen. Hun keeper deed hier niet veel voor onder en wist ook de nodige ballen tegen te houden. Het viel op, dat hij heel snel op de grond lag en dus probeerden we steeds vaker de bal iets omhoog te schieten. Pier probeerde het met een lobje, en toen dat niet lukte nam hij in de rebound de bal in 1 keer op de slof en schoot hem zo in de kruising. Hoogtepunt van deze wedstrijd. Uitslag 6-2 en nog steeds ongeslagen.

De laatste wedstrijd van deze editie was uit tegen Black Boys 7. Dit keer hadden we versterking van Melle en Henk S. Opnieuw kwamen we achter en na een donderpreek van de coach in de pauze ging het de 2e helft een stuk beter. Vooral PA was op dreef en dolde de tegenstander regelmatig. Ondanks dat ze nog een keer een prachtige goal maakten, kwamen we niet meer in de problemen en werd ook deze wedstrijd gewonnen.