Goede competitiestart wordt doorgetrokken

Jouster Merke woensdag speelden we thuis tegen Heerenveen 3. Een wedstrijd die we in zouden gaan als koploper maar dat zegt in deze competitie niks. Het begin ging gelijk op. En net als de voorgaande wedstrijden bereikten we de rust met een 2-2 (goals Hylke en Eise) tussenstand. Al snel na de veldwissel kwamen we op voorsprong door Andre. Niet veel later wist Barry de bal achter Rudmer te werken en dit bleek het kantelpunt in deze wedstrijd. De gasten liepen uit naar 3-7. Een late goal van Evert veranderde niks aan het resultaat. Aan de stemming op het eind van de avond of de volgende dag had dit weinig invloed. Die was prima…

Na een weekje rust mochten we het thuis opnemen tegen SDS. Deze tegenstander was vorig seizoen verantwoordelijk voor een van onze verlieswedstrijden. Er was dus wat goed te maken. En dat bleek deze avond geen enkel probleem. De Eastereiners hadden weinig in te brengen. Rienk zette met zijn eerste twee goals van het seizoen de toon van deze wedstrijd. Ook Eise, Andre en Evert droegen hun steentje in de vorm van een doelpunt bij aan de 5-1 eindstand.

Een week, of beter 8 dagen (Oeverzwaluwen speelt op donderdag thuis), namen we het in Koudum op tegen het hooggeplaatste Oeverzwaluwen. Het zou een gelijkopgaande wedstrijd worden. Met de welkome energie van Jeroen Ijdel in onze gelederen kwamen we voor rust nog wel op achterstand (3-1). Na de korte pauze waren de scorende rollen omgedraaid. Vier goals van de Jousters (Evert wist beide doelen te treffen in deze helft) waaronder de 4-4 gelijkmaker van Ijdel leken voor een terecht gelijkspel te zorgen. Daar had nog verandering in gebracht kunnen worden toen Evert in de slotseconde vanaf eigen helft net het lege vijandelijke doel onder vuur mocht nemen. De bal ging echter net naast en met het gelijkspel konden beide ploegen prima leven.

De volgende wedstrijd ging tegen Haskerland 4. Van deze wedstrijd schijnt niemand die je er naar vraagt nog iets te kunnen herinneren. Rienk kwam in een etablissement aan het D.E. Plein niet verder dan het laten zien van twee vingers en een opgestoken duim. Henk en Fries van het vierde zeggen dat ze nooit bij deze wedstrijd aanwezig zijn geweest. Dat geldt ook voor de schrijver van dit verslag en dus houden we het er maar op dat voetbal.nl aangeeft dat Haskerland 3 met 5-2 gewonnen heeft. Wellicht dat het verslag van het vierde meer duidelijkheid geeft over de gebeurtenissen die tot deze eindstand geleid hebben.

Begin november stond de thuiswedstrijd tegen een ander team van Heerenveen, namelijk het plaatselijke vierde, op het programma. Twee spelers vielen deze wedstrijd op. Een van de gasten schoot alle ballen die hij voor de voeten kreeg op goal. In eerste instantie zonder al te veel succes. Bij ons deed Rienk zo’n beetje hetzelfde alleen dan wel succesvol. Want Kootje junior scoorde deze wedstrijd maar liefst vijf keer. Mede hierdoor (en goals van Eise en gastspeler Fries) kwam een 7-1 tussenstand op het scorebord te staan. Concentratieverlies bracht de eerder genoemde speler van de gasten drie keer in goede scoringspositie en dus werd het 7-4.

De laatste wedstrijd die we hier beschrijven is er een om snel te vergeten. Op de bekende maandag in Akkrum lukte er aanvallend veel te weinig en ging er verdedigend te veel mis. Persoonlijke fouten zorgden voor een 5-2 voorsprong voor de thuisploeg. Twee goals van Tjitte waren te weinig om het resultaat te veranderen. De vijf keer paal of lat die we wisten te raken hielpen daar ook niet bij…