Haskerland 6 begint seizoen verdienstelijk

Haskerland 6 begint seizoen verdienstelijk

Het seizoen is weer begonnen. Ondanks dat veel teams gehoopt hadden dat we eindelijk zouden stoppen hebben de meeste spelers besloten nog maar een jaartje door te gaan. De eerste voorlopige indeling telde 12 teams, maar in de loop van de zomer trokken nogal wat teams zich terug of vroegen om overplaatsing om ons maar te ontlopen. Er bleven nog 7 dappere teams over die het toch aandurven om de strijd met ons aan te gaan. Met als leuk gevolg dat ze dit jaar zelfs 3x kunnen proberen om ons te verslaan. 

Zijn er nog veranderingen in de selectie? Jazeker.
Marcel onze betrouwbare sluitpost heeft aan het eind van vorig seizoen afscheid genomen. In de persoon van Harry Blaauw hebben we een nieuwe, zo mogelijk nog betrouwbaarder sluitpost gevonden. De eerste wedstrijden waren in ieder geval zeer hoopgevend.

PA, personal assistent, ook wel bekend als Pieter Abe speelde vorig jaar vaak mee als er niet genoeg waren. Hij deed dit zo goed dat zijn tijdelijke contract is omgezet in een vast dienstverband. Enige verjonging kan natuurlijk ook geen kwaad. Daarnaast was er sprake van nog een aanwinst. Ons werd verteld dat dit een echte Gouden Leeuw was. Helaas waren de contractbesprekingen niet waterdicht, trok deze speler zich terug en werd het meer een Loden Loeki. Verder zijn er geen mutaties en hopen we dat er geen blessures komen, want volgens het programma zijn we tot de kerst geen week vrij en mochten er geen rare dingen gebeuren zit de competitie er op 13 maart al op. 

De eerste wedstrijd tegen Bolsward 3 hadden we in ieder geval de beschikking over 9 man. De start was weer ouderwets, er werd vrolijk gescoord en Harry hield tot de rust de nul. In de 2e helft liet Henk zien dat hij de hele zomer doorgetraind had en maakte in 1 helft maar liefst 2x zo veel doelpunten als het hele vorige seizoen. Dat belooft nog wat. Nadat Pier de 10e had gemaakt, mochten de gasten ook nog een paar maken. Eindstand 11-3, op papier 11-2. 

De 2e wedstrijd in onze thuishal waar het zo warm is, dat zelfs het water uit de koudwaterkraan lauw is, was tegen Black Boys 7. Waarschijnlijk een nieuw team, want ze kregen voor aanvang nog uitgebreid uitleg over de spelregels van de scheidsrechter. Jong en snel waren ze ook, zodat we alle zeilen moesten bijzetten om een goed resultaat te halen. Gelukkig hadden ze het vizier niet op scherp en de ballen die niet naast gingen waren voor Harry. Op 1 na, die ging na 3x de paal geraakt te hebben net over de lijn. Aangezien wij wel 5x wisten te scoren werd ook dit een overwinning, 5-1. 

Ook de derde wedstrijd was thuis in Sportfun tegen het andere team van Bolsward dat bij ons in de poule zit, Bolsward 2. Gastspeler Jeroen maakte binnen een minuut de 1e goal en daarna was het een kwestie van rustig doorspelen, aangezien de meeste Bolswarder teams te bang zijn om aan te vallen. Met de pauze was het 4-0 en de 2e helft leverde een 1-1 stand op. Helaas weer net niet de nul voor Harry, die na 4 wedstrijden zou beslissen of hij door zou gaan als keeper of niet. Met dit positieve verslag lijkt mij die beslissing niet zo moeilijk meer… Marcel, wie was Marcel ook alweer?