Dubieuze rol scheidsrechter wordt Haskerland 1 net niet fataal

Workum 2 – Haskerland 1

Het is dinsdagavond en we mogen weer een balletje trappen. Deze keer gaat de reis naar v.v. Workum.
Allereerst verzamelen om 8 uur op onze vaste verzamelplaats bij Swimfun. Eenmaal compleet wordt er begonnen aan een ongeveer 40 minuten durende reis. Onderweg wordt er uiteraard gesproken over voetbal. Onder andere over de return van vanavond. Dat er vorige week met grote cijfers was gewonnen van deze tegenstander.

Daar aangekomen bij de accommodatie “de Rolpeal”, was er nog even tijd om de koploper te bewonderen. Namelijk Workum 1 die op dat moment aan het voetballen is. We waren redelijk onder de indruk van het tikkie takkie voetbal. Tijd om te gaan verkleden.

Tijdens het warm lopen wordt al geconcludeerd dat er twee jongens van het 1e mee gaan doen. Er wordt ons nog iets duidelijk namelijk de scheidsrechter voor vanavond. Onze “grote vriend” die achteraf een grote invloed op de wedstrijd had. Hier later meer over. Maar goed dat dhr. Zwaga niet aanwezig is, haha. De wedstrijd begint en al snel wordt duidelijk dat het niet zo makkelijk zal gaan als vorige week. Na wat duw en trek werk weten we dan toch het net te raken. En zelfs nog een keer. Maar Workum krijgt een indirecte vrije trap op een hele mooie plek net buiten de cirkel. Dit veroorzaakt door de keeper die dacht net buiten de cirkel de bal uit te rollen. Muurtje in de goal op de lijn en de keeper ervoor. Er wordt direct geschoten op goal door Workum en helaas op de lijn aangeraakt door een speler. Doelpunt voor Workum. We gaan met een voorsprong de rust in, maar het houdt niet over.

We moeten dan ook in de 2e helft gaan scoren voordat Workum de gelijkmaker gaat maken. Na aanvang van de 2e helft gaat weer de keeper van Haskerland in de fout door weer de bal buiten de cirkel uit te rollen. Er is twijfel bij de scheids maar laat het spel doorgaan. De bal was ondertussen al lang in het bezit van ploeggenoot Hilbert. Die had de bal door een fabuleuze handsbal meegenomen tijdens zijn sprint naar voren over de linkerkant. Er wordt verwoestend uitgehaald en de bal verdwijnt in de rechter boven hoek. No binne de rapen gear! Workum gaat vanaf nu dan ook alles op alles zetten. Schoppen, trekken en ga zo maar door.

Zelfs de scheids helpt een handje mee door veel in het voordeel van de tegenpartij te fluiten. Het gaat dan ook gelijk op, zowel met doelpunten als met ergernissen. Wat niet gelijk op gaat zijn de gele kaarten. Die worden alleen aan de spelers van Haskerland toe bedeeld. En niet een keer, maar zelfs twee keer aan dezelfde persoon. Die persoon maakte een terechte opmerking dat deze scheids niet kon fluiten nadat deze al geel had ontvangen en bij de klok zat. Hier was de scheids niet van gecharmeerd. Toedeloe!

Het blijft dan ook tot aan het einde een bittere strijd. Stand 4 – 5. De vaste keeper van Workum wordt vervangen door een veldspeler. Met nog een paar minuten op de klok gaat Workum volledig in de aanval. Door goed verdedigend werk van zowel spelers als de keeper weet Haskerland stand te houden. We gaan de laatste minuut in. De bal in de handen van de keeper van Haskerland. Die weet met een goede worp de bal in de voeten van speler Paul te gooien. Die hierdoor ter hoogte van de middenlijn oog in oog met de “vliegende kiep” van Workum komt. Er volgt een schot die door de benen van de “vliegende kiep” gaat en richting open goal rolt. De scheidsrechter beslist echter net voordat de voetbal de doellijn passeert af te fluiten. Ons rest dan de hamvraag en hier wil ik dan ook mee eindigen. Mag dat?