Haskerland 4 begint goed aan nieuwe seizoen

Haskerland 4 begint goed aan nieuwe seizoen

Bij het ter pers gaan van de eerste editie van ons nieuwe boekje zijn wij inmiddels de competitie alweer gestart. Na 3 wedstrijden met 6 punten hebben we een prima start van het nieuwe seizoen. Dit biedt zeker perspectief, temeer we dit jaar ons team met het aantrekken van 2 nieuwe spelers, wat ruimer in ons jasje zitten. Vorig jaar hebben wij vaak een beroep gedaan op spelers van een ander team. Daarvoor zijn wij onze gast spelers dankbaar. Dat sommige gastspelers het erg leuk bij ons vonden getuigt de spontane aanmelding onlangs van Jeroen Ydel. Of we nog iemand nodig hadden! Uiteindelijk hebben we nog een beroep gedaan op Jeroen ook nog. 

Met Fries Minnema en de weer van stal gehaalde Arjan Hazelhoff hebben we ons team compleet. 

De eerste wedstrijd uit tegen Bolsward waren er nog wat vakantieperikelen en was helaas Peter opnieuw aan de hamstring geblesseerd. Met de altijd lastige spits van Bolsward, door ons inmiddels de krullenbol genaamd, is het altijd wat vervelend voetballen. Wij speelden een zeer degelijke en pot met veel inzet. Hierdoor trokken wij dan ook de eerste overwinning aan onze zegekar. 

In de vernieuwde kantine van Bolsward smaakten de biertjes uitstekend en werd er al voorzichtig uitgekeken naar Joustermerke. 

Onze tweede wedstrijd speelden we wederom uit tegen SDS. Deze ploeg speelt ook al jaren zaalvoetbal. Het idee om eens wat te rouleren met chauffeurs is natuurlijk fair en zodoende stapte Frank achterin bij Fries. Het idee was goed, de uitvoering minder. Want na een minuut of 5 bleek dit voor Frank geen succes. Voorzichtig draaide hij het raam open voor wat frisse lucht. Enigszins wat witter om de neus ging het nog, althans op de snelweg. Het laatste stuk naar Easterein slingert behoorlijk. Fries heeft in ieder geval zijn rijbewijs niet gehaald met passagiers achterin. Want hij vond het zelfs nodig te verwarming nog wat hoger te zetten. Inmiddels had Frank het raam al volledig naar beneden. Hondsberoerd stapte hij in Easterein dan ook uit. Gelukkig waren we ruim op tijd. In verband met de lange warming up die Jeroen Veldman nodig heeft trok het gelukkig weer wat bij. 

SDS speelde op de counter, waar we wel scherp door moesten blijven. Maar eerlijk is eerlijk, deze wedstrijd wonnen we meer dan terecht. De talloze kansen en hun goede keeper voorkwamen een hoge score, maar met een 2-5 overwinning een keurige 2e overwinning aan onze zege kar. 

Bij het afwezig zijn van de schrijver van dit stuk bij de uitwedstrijd tegen Oeverzwaluwen kan ik alleen maar melden dat er 3-2 werd verloren, wat niet had gehoeven. Helaas maar de start van het seizoen is prima. De wedstrijd op joustermerke woensdag avond ging wederom niet door. Het toeval wil dat vorig jaar en dit jaar dezelfde tegenstander de wedstrijd annuleerde.