Haskerland 3 goed uit de startblokken

Haskerland 3 goed uit de startblokken

Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Dat geldt natuurlijk ook voor de selectie van Haskerland 3. Een keurig tweede plekje in de eindstand van het afgelopen seizoen betekent dat er ruimte is voor verbetering. En laat dat dan ook maar de doelstelling van de selectie van teamleider Tjitte zijn. 

Een selectie die dit jaar niet uit acht leden bestaat, maar uit negen. Rudmer kwam erachter dat hij en zijn buurman niet alleen de oprit delen maar ook de liefde voor het spelletje dat voetbal heet. En zo is het gekomen dat Reitse H. dit seizoen de groen-blauwe kleuren van de ZVVH zal verdedigen. Naast uiteraard het wit zwart op de Stobbegatster fjilden. Voor de rest is de selectie ongewijzigd gebleven. Rudmer zal de meeste wedstrijden het gele keepershirt aantrekken. Barry, Evert en Hylke zullen Reitse de fijne kneepjes van het verdedigen in de zaal proberen bij te brengen. En Andre, Eise, Rienk en Tjitte mogen het gros van het aanvallende werk voor hun rekening nemen. 

Reitse maakte zijn debuut begin september op een dinsdag in Bolsward. Tegenstander was het plaatselijke vierde. Dat laatste zegt niet zoveel want elk jaar weet je als team van Haskerland zeker dat je bij twee Bolswarder teams in de competitie zit en altijd lijken deze teams op elkaar. Dit vierde bleek een stug ploegje. En als dan het ervaren aanvalsduo Eise en Andre “last” hebben van tenen of dochter kan het zonder hen wel eens een lastige avond worden. Maar Tjitte had met Dion een aanvallende impuls uit het tweede gevonden en posteerde zichzelf vanwege een overschot aan verdedigers niet onverdienstelijk in de aanval. Dat laatste was in de eerste helft noodzakelijk om twee keer op identieke wijze een achterstand ongedaan te maken. Op 1-0 en 2-1 kwam hij oog in oog met de Bolswarder goalie en twee maal paste de plofbal door de benen van die keeper en belandde in de goal. Ruststand 2-2. 

Na de rust bleek de conditie van de Jousters wat beter in orde dan die van de thuisploeg. Dion en Tjitte zorgden voor een voorsprong van twee doelpunten. Bolsward 4 kwam nog even terug maar andermaal Tjitte maakte de bevrijdende 3-5. In de slotminuut bleek dat we met Reitse ook nog scorend vermogen hebben aangetrokken want de 3-6 eindstand werd door hem bepaald. De felicitaties van de thuisploeg werden gevolg door “tot volgende week”. In al zijn wijsheid heeft de KNVB het voor elkaar gekregen de terugwedstrijd een week later te plannen. 

Die wedstrijd konden we voor het eerst in 2,5 jaar beschikken over een selectie van negen spelers zonder gastspelers. Andre en Eise waren er dus ook bij. Die laatste had niet veel tijd nodig om zijn eerste goal van dit seizoen te noteren. Deze voorsprong was echter al snel verdwenen na enkele misverstanden achterin. De ruststand werd na een goal van Eise net als een week eerder op 2-2 gezet. En hierboven werd al iets geschreven over het verschil in conditie. Ook Eise en Andre konden wel eens doorgetraind hebben in de zomer want beiden wisten na de kantwissel nog een goal te maken. Tussendoor punterde Tjitte zijn 5e seizoenstreffer acher de Bolswarder doelman. De gasten slaagden er ondanks een man meer situatie (Reitse weet inmiddels ook hoe het werkt met tweeminutenstraffen) niet in Rudmer te passeren. Deze wedstrijd werd dus ook met drie goals verschil gewonnen: 5-2. 

Al snel werd er een printscreen van de ranglijst in de groepsapp gedeeld. Want zoals we ook bij SC Heerenveen hebben gezien; de momenten die je bovenaan staat moet je koesteren. Hopelijk vergaat het in de loop van het seizoen beter dan onze oosterburen. Te beginnen op Joustermerkewoensdag.