Haskerland 2 revancheert zich na valse start

De eerste twee wedstrijden van het seizoen 18/19 zitten er inmiddels op. Haskerland 2 dat dit jaar wederom aantreed in de derde klasse kende een rustige transferperiode.

Er werd hier en daar wel getrokken aan een aantal spelers maar tot concrete biedingen is het nooit gekomen, dit betekend dat de selectie van de Jousters hetzelfde is als vorig seizoen. De eerste twee wedstrijden van het seizoen werden gespeeld in én tegen Workum. Waar eerst Workum 3 met een nipte 2-1 te sterk bleek voor de Jousters, revancheerden zij zich een week later tegen Workum 2.

De wedstrijd begon om 10 voor 9 in sporthal de Rolpeal.

De eerste minuten werden de krachtsverhoudingen al snel duidelijk. Haskerland domineerde en deelde een aantal speldenprikjes uit. Het goede positiespel en het baltempo zorgden dan ook dat de Jousters na een dikke 7 minuten de voorsprong pakten. Een snelle aanval eindigde uiteindelijk bij

Hein die de bal genadeloos binnen schoot. Niet veel later herhaalde Sjoerd dit kunststukje en stond er een 2-0 stand op het score bord. De voorsprong zorgde ervoor dat de uitploeg een beetje laconiek werd en dit resulteerde al vrij snel dat de stand gelijk werd getrokken door de wrotters van Workum. Toch stelde Haskerland nog voor de rust orde op zaken. En door doelpunten van Jeroen en Dion kwam er een ruststand van 2-4 op het scorebord.

Na de rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Haskerland. Het dominante spel van de eerste helft werd ook in de tweede helft doorgezet. Na een aantal kansen die er niet in gingen trad een oude voetbalwet in werking. ‘Als je hem zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander hem wel’ en dat bleek ook nu het geval. Nadat Haskerland kans op kans had gemist was het de thuisploeg die door twee knullige goals op gelijke hoogte kwamen. Het geloof nam toe bij de mannen uit Workum en zij wouden door stomen naar de overwinning. Dit bleek geen succes want door de druk van de thuisploeg kwam er veel ruimte voor Haskerland. Van deze ruimte maakten de Jousters dankbaar gebruik. Door goals van Sjoerd, Jeroen en Dion, kwam er uiteindelijk toch nog een dik verdiende 4-7 op het scorebord.

Met drie punten uit twee wedstrijden vindt Haskerland zichzelf terug in de middenmoot van de competitie. Gezien het spel dat er de eerste twee wedstrijden op de mat gelegd werd zou dit een mooi seizoen kunnen worden. Maar zoals ook dit seizoen is de bal weer rond en zullen de Jousters moeten vechten voor elke meter.