Bekeravontuur Haskerland 1 strand in poulefase

Bekeravontuur Haskerland 1 strand in poulefase

Zvv HASKERLAND 1

Op woensdag 5 september mochten de heren van Haskerland 1 weer aantreden voor het jaarlijkse bekeravontuur, voorafgaand moest er wel eerst weer geloot gaan worden. De mannen zaten vol spanning aandachtig te kijken naar Eurosport, waar de loting live was te volgen. 

Hoe gaat de loting in zijn werk?
De 64 clubs zijn onderverdeeld in 64 potten van één club. In Pot 1 t/m pot 4 zitten louter landskampioenen en Europese bekerhouders, de andere clubs zijn ingedeeld op basis van hun coëfficiënt.
Daardoor zit een grootmacht als Workum 3, dat de laatste seizoenen geregeld afwezig was in Europa, in Pot 9. Haskerland 1 en Blauw Wit ’34 8 zitten allebei in Pot 14 en 15. 

Onder toeziend oog van enkele bestuursleden werd er geloot in Nyon. Om klokslag 13 uur werden de ballen, waarvan bleek later enkele warme ballen, de ton in gegooid. 

Haskerland 1 werd door Gabriel Batistuta (BatiGol) gekoppeld aan de warme bal van Futsal Heerenveen 6. Iets waar de bestuursleden niet blij mee waren. 

Deze vrees werd later duidelijk. Haskerland 1 begon dramatisch aan de eerste helft, de mannen keken na 1 helft tegen een achterstand aan van 0-5. 

Jelle de Vries, die de nieuwe nummer 1 is, was ontevreden over zijn verdediging en liet dat duidelijk blijken. Na een donderspeech van de aanvoerder Johan Hazelhoff werd er afgetrapt voor de 2e helft. 

Hier kwam Haskerland 1 goed uit de startblokken. Echter bleek het na 50 minuten niet voldoende om een ronde verder te komen. Eindstand 6-8.